Blogprojekt 2. nap - Hangolódást segítő zenelista


Fa la la la la....Itt is vagyunk a második Blogprojekt résszel!! Nem véletlen indítottam így, ugyanis szerintem zene nélkül nincsen ünnep. Én és a drága bloggerinák pedig mutatunk egy lejátszási listát, könyvekkel fűszerezve. De mielőtt megijednétek, hogy nagyon standard lesz, nyugi, azt későbbre hagyom :D Most egy nagy függőségem, Sia köré építem, pontosan az új karácsonyi albuma, az Everyday is Christmas köré, így egy kis csavart téve az egészbe. Vágjunk is bele!!




1. Candy Cane Lane - Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Nos ebben egy kis címbeli összekötés van a tartalmin kívül. Ugyanis a Szentjánosbogár lányok című könyv angolul Firefly Lane. És ha valaki látta a videóklippet, akkor tudja, hogy az is egy kis utcácska/ ház jeleneteit mutatja be és a könyvben is fontos szerepet játszik a lányok lakóutcája. Tartalmi jelentésben pedig a barátsáról, a színekről szól, a boldogságról és persze a karácsonyról, a könyv pedig egy életre szóló,  mindent eltűrő barátság gyönyörű története.

,,Take a trip down Candy Cane Lane with me
It's so magical it's cooler in your dreams, it's the best
So get dressed and impressed
You with lights along the window. "




2. Puppies Are Forever - Sara Dressen: Altatódal
Hát mi ez a dal, ha nem édes? :) És mint kutyatartó, mondanom sem kell, imádom. Erről a dalaról egy viszonylag friss olvasás, az Altatódalhoz, ugynis Dexternek, az egyik főszereplőnek van egy állati édes kutyusa, Monkey, aki szintén szerves része (legalábbis nekem biztos :D) A kutyák az emberek legjobb barátai, ez nem vitás, és hűségesek hozzánk, nem csak karácsonykor, és ezért csak szeretetet kérnek. Hiába, ők a világ talán legédesebb teremtései, és ezt a dal is mutatja.

,, Puppies are forever, not just for Christmas
'Cause they 're so so cute and fluffy with shiny coats
But will you love 'em when they're old and slow
Puppies are forever, not just for Christmas."



3. Sunshine - Sherry Gammon: Szerethetetlen
Igazából ide betehetném az egész Port Fare trilógiát. A dal igazából a bizalomról, egymás segítéséről és felvidításáról szól, és hát, mint tudjuk, a Port Fare trilógia hősnőinek nem kevés problémája akad, főleg ha a saját anyjáról/apjáról és testvéreiről/volt férjéről van szó. Persze mindezt karácsonyi stílusban teszi, és a Mikulás segítőjeként énekel az énekesnő. A dal talán a lista egyik leggyorsabb darabja is, és ahogyan a címe is mutatja egy igazi kis napfény a maga nemében. Érdemes akkor is meghallgatni, ha padlón van az ember és akkor is, hogyha pozitív napja van.

,,Tell me your secrets tonight
I'll take  'em with me, and  I'll get the elves workin' on them
In the workshop
We'll take your problems apart, put 'em back using our hearts
Get the elves working so hard
Make your pain stop."



4. Snowman - Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Ez az egyik kedvencem az albumról. Olyan szép a dallama és a szövege...a kettő együtt pedig tökéletes. A dalt egyébként egy lány énekli, szövege szerint is, aki megígéri Hóembernek (gondolom a párjának),hogy sosem hagyja el, bármi is történjék, ott lesz ha sír akkor is , mert ő hozzátartozik. Amikor először teljesen elolvastam a szöveget, akkor azonnal ez a könyv jutott eszembe, és a film kockái peregtek a szemem előtt. Nyilván a karácsony és a tél itt is megjelenik  Mindenkinek csak ajánlani tudom :)

,,I want you to know that I'm never leaving
Cause I'm Mrs. Snow, 'till death we'll be freezing
Yeah you are my home, my home for all seasons
So come on let's go
Let's go below zero  and hide from the Sun
I love you forever where we'll have some fun
Yes, let's hit the North Pole and live happily
Please don't cry no tears now
It's Christmas, baby."


5. Ho Ho Ho -  Kiera Cass: A Párválasztó
Igazából itt nem jött csípőből az ötlet, hogy mi is az ide való könyv. Mégis volt ebben a dalban valami. Az egész mintha egy kisebb partit, italokkal, illetve kívülálló emberekkel, karácsonykor és még akár a Mikulás is megjelenik. Talán America is kívülállónak érzi egy kicsit magát ebben az egész szituációban, sőt az egész könyvben, a másik 4 lánnyal körülvéve.Egyébként a dal alkoholok felsorolásával kezdődik...csak szerintem furcsa??

,,Ho ho ho, bring a bottle of rum
Ho, ho, ho, cream and whiskey bourbon
Ho, ho, ho, bring a bottle of booze
We got nothing to lose, ho, ho, ho
Ho, ho, ho bring a friend if you please
Ho, ho, ho Santa's open to me
Ho, ho, ho all the misfits  and us
Hope the misfits show up, ho,ho,ho."



6. Snowflake - Baráth Viktória: A főnök
Olyan gyönyörű ez a dal *-* Imádom. Tartalmilag egy személyről szól, aki elkap és biztonságba helyez egy hópelyhet, akit csak télen vesz elő, nehogy eltűnjön. Az egészben van egy féltő szándék, ami bár nem jellemző A főnök stílusára, mégis erre a könyvre asszociáltam először. Valahogy Ryan és Ana kapcsolata erre a dalra nagyon emlékeztet. De a legelső mégis az volt, hogy erre csakis lassúzni lehet, és bár ez a könyvben (ha jól emlékszem persze, de javítsatok ki) nem történt meg, én nagyon el tudnám képzelni.

,,Snowflake I catch you tonight
Catch you and keep you all nights, my love
Snowflake you know you're the only one
There's no one like you
So I'm gonna hide you, my sweet
Kepp you till winter, when you
Won't be needing me."

Remélem tudtam újat mutatni, és hamarosan érkezem a következő Blogprojekttel!!❤

Ne feledjétek, most kicsit kevesebben vagyunk, így akiknél találtok ilyen bejegyzést, azok nem mások, mint:
Felhő (Felhő Olvasónaplója)
Kamilla (Könyves Boldogság)
Beatrice (Molybirodalom)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések