Blogprojekt 3.nap- Kedvenc karakterek:Könyves párok




Sziasztok!!
Ma meghoztam nektek a Blogprojekt 3. részét, amelynek mostani részében a kedvenc könyves páromat hoztam el nektek..Aki még nem tudná, hogy mi is ez a Blogprojekt, annak elmondom, hogy  5 másik blogger lánnyal karöltve egy három napos blogprojektbe fogunk bele minden hónapban, melynek aktuális témája a kedvenc karakterek . A lányok neveit és blogjait ismét lent megtaláljátok, a poszt végén. Már csak az kell, hogy megtudjátok, kikről is van szó. Szintén rengetegszer említettem Kiera Cass Párválasztó c. sorozatát itt, a blogon, így nem csoda, hogy kedvencként Maxont és Americát hoztam. De vajon tudok róluk újat mondai?? Mindjárt kiderül!!

Vigyázat a cikk spoilereket tartalmaz!!

Életük röviden:
Történetünk Illéában, Amerika utódjában játszódik, a 4. világháború után. Az országban ismét eljön egy Párválasztó ideje, hiszen a herceg hamarosan király lesz. Ezen az eseményen összesen 35 lány vesz részt, az ország különböző pontjairól.Hősnőnk, America is benevez, és ne árulok el nagy titkot, ha megsúgom: ő nyer államából, így bekerülve a palota színes forgatagába. Megismerkedésük nem megy könnyen, de barátok lesznek. És csupán néhány hónap kell nekik arra, hogy rájöjjenek, szerelmesek egymásba, és a barátság mögött több is lapul. De ne feledkezzünk meg a lány régi szerelméről, Aspenről sem, aki szintén belekavar a dolgokba, méghozzá nem is kicsit. Maxonnak választania kell: a szíve, vagy apja és a nép akarata.
De aggodalomra semmi ok, nagyszerűen dönt, szembeszáll apjával, és végül szíve választottját, Americát teszi maga mellé a trónra, immár mint királynőt. Nem is kell sokat várni és a palota megtelik gyerekzsivajjal, négy csodálatos gyermekével: Eadlyn, Ahren, Kaden és Osten Schreave hangoskodásával.

Országok és hangszerek:
America nevét igazából akkora homály nem fedi, mint a többiekét, hiszen könnyű kitalálni, mit is jelenthet. a történet szerint is (amely abszolút a képzelet szüleménye) Amerika és Kína hadban álltak egymással. Kína elfoglalta Amerikát, melyet azután Kína Amerikai Államának kereszteltek el (azaz Illéának). A Singer család a régi ország emlékére adta ezt a nevet a kislánynak.
A Singer név a foglalkozásukból következik, ami a művészetekre és a zenére összpontosít. Az 5-ös kaszt emberei ugyanis mind ilyesmikkel foglalkoznak. Akinek ez a kasztrendszer nem mond semmit, annak elöljáróban annyit, hogy az embereket Illéában kasztokba osztották, pontosan nyolcba. Ezek határozták meg egész életüket.
Maxon nevéről semmi lényeges információt nem sikerült szereznem, azt viszont tudom, hogy ősének Gregory Illéának a nevéből jött mának az országnak a neve.

Egyéb szösszenetek- Maxon:

  • Maxonnak volt egy gyerekkori barátja, Daphne, aki a francia király lánya. Később kiderült,, a lány gyengéd érzelmeket táplál trónörökös iránt, melyek viszonzatlanok voltak. Maxon fia, Ahren pont abba a lányba lett szerelmes (akit Camillenak hívtak) akinek édesanyja Daphne.
  • Maxon szülinapja augusztus 23.-án van.
  • Hercegünk a Párválasztó előtt sosem csókolózott.
  • A témába vág, hogy America és Celeste elmondása szerint Maxon jól csókol.
  • Ha nem lenne herceg, valószínűleg fotósként keresné a kenyérre valót.
  • Eredetileg 23 éves lett volna.
  • Hobbija a fotózás mellett a vadászat is.
  • Az első vázlatokban, a lázadók nem támadták volna meg őt, mikor kiválasztja a győztest.
  • amikor az apja először megüti, mindössze 11 éves.
  • Eadlyn elmondása szerint apja rémes vicceket mesél.


-America:

  • Február 26.-án van a születésnapja.
  • Kedvenc színe  kék.
  • Gyakran beszél vagy énekel a folyosókon, ha egyedül van.
  • Ha nem állították volna fel a kasztrendszert, a vezetékneve Cohen lenne.
  • A borítókon lévő modellt Audrey Hollisternek hívják.
  • Audreynak zöld szeme van, Americának viszont kék a szeme eredetileg.
  • Az első és második rész borítóján más volt eredetileg a ruha színe: az elsőjén bordós-lilás, a másodikén pedig rózsaszín. Az első borító fotózásáról videót itt találtok.
  • A borítókon a ruhák színei (kék, piros, fehér) az amerikai zászlói színei is egyben.
  • Americában és a királyban két közös van: ,mindketten szeretik a kéket és az epres kosárkát.
  • Az America eredetileg egy olyan név volt, amelyet Kiera a kislányának szánt, de végül nem használták fel.
Véleményem a karakterekről:
Az egyik legösszepasszolóbb páros, akiket valaha megalkottak. America erős karakteréhez remekül illik Maxon szerény és visszafogott jelleme. A királyi udvar egy mesebeli helyszínt ad az egésznek. Az egészet a szerelem, az odaadás veszi körül. Kevés olyan történet van, mint amilyen az övék.

Kedvenc idézeteim:

,,– Ha nem akarod, hogy beléd szeressek, akkor igyekezz kevésbé szépnek lenni. Holnap reggel szólok is a szobalányaidnak, hogy ezentúl krumpliszsákokat öltögessenek össze neked ruhának."

,,  – Gondolja – folytatta rögtön Maxon –, hogy attól még szólíthatnám „kedvesemnek”? 
     – Eszébe ne jusson – súgtam vissza. 
     – Azért én nem adom fel. Nem az a fajta vagyok."


,,– America… nem tudom, mennyi időt tölthetünk még együtt, de nem szeretném azzal tölteni, hogy bánom mindazt, amit nem tettünk meg."

,,Úgy festesz, mint valami hercegnő."

,, Hogy érzed magad, kedvesem? 
– A „kedvesemért” leginkább orrba vágni szeretnélek. – De beértem azzal, hogy meztelen hasát böktem meg."

,,– Törd csak össze a szívemet. Törd össze akár ezerszer is. Úgyis a tiéd, hát azt teszel vele, amit akarsz."


,, Azért szögezzük le: senki sem ért egyet veled. 
– Azt is szögezzük le, hogy ez lepereg rólam."


Ezzel tulajdonképpen véget ért a Blogprojekt erre a hónapra, remélem élveztétek olvasni ezeket, hamarosan érkezem a következő bejegyzéssel!!❤

Akiknél még találtok ilyen posztot:
Petra, aki az egész kitalálója (Könyvespolc blog)
Kamilla (Könyves Boldogság blog)
Vhrai  (Libellum blog)
Felhő (Felhő Olvasónaplója blog)
Beatrice (Molybirodalom)
Nézzetek be hozzájuk is :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések